Föreningen

Osby Teaterförening arbetar ideellt med att arrangera turnérande teaterföreställningar i Osby kommun.

 

Föreningen arrangerar barn- och familjeförställningar, skolteater, ungdomsteater och vuxenteater i kommunen. Barnföreställningar spelas i allmänhet på Pulsen i Osby, skolteater spelas i skolans lokaler runt hela kommunen och ungdomsteater spelas på ungdomsgårdarna Pulsen i Osby och Bulten i Lönsboda eller på Teater Borgens stora scen. Vuxenteater som är för alla spelas på Teater Borgens stora scen eller på bygdegårdar runt om i kommunen.

 

Vi är en del av Riksteatern och deltar aktivt i teaterfrämjande arbete inom Riksteatern . Som medlem av Osby Teaterförening är Du automatiskt medlem i Riksteatern; en folkrörelse som äger Sveriges turnérande nationalscen och Sveriges största Teater. Som medlem har Du scenpass med förmånserbjudande vid de flesta större teatrar i Sverige. I Scenpasstidningen och på www.scenpass.se finns alla erbjudande och en bra överblick över svensk teater.

 

www.riksteatern.se kan Du följa vad som händer inom Riksteaterrörelsen och teatersverige. Riksteaterföreningens medlemmar får även medlemstidningen SCENEN .

 

Vi arrangerar all sorts turnerande teater i Osby; Vuxenteater, ungdomsteater, skolteater och annan familjeteater.

 

Teater Borgen är en av Skånes finaste teatrar med stor scen och plats för 290 åskådare. Teatern ligger i Medborgarhuset med ingång från Klockaregatan vid torget i Osby.

Stadgarna antogs på årsmötet 2016 och följer Riksteaterns demokrati- och ändamålsparagrafer antagna av Riksteaterns kongress 2015.

 

 

Fotoalbum

 

Länk till föreningens fotoalbum http://foto.osbyteater.se/#home

 

 

Vi finns på Facebook med aktuell information till föreställningar.

Gilla och dela!

Medlemsförmåner:

  • Rabatter på landets flesta teatrar och hos andra riksteaterföreningar.

 

  • Teatertidningen Scenen.

 

  • Årsmöte med underhållning.

 

  • Höstupptakt med förtäring

.

  • Rabatterade biljetter på Teater Borgen

 

  • Förköp till teaterresor.

 

ICA Supermarket

Riksteatern Osby har stöd från följande organisationer:

Riksteaterns lokalavdelning i Osby org nr 83 70 00-4320 bg nr 5953-8504